Jeg Fant Jeg Fant (#005) – Duran Duran

Duran Duran

Dagens fangst fant jeg i Allers nummer 10 fra 1982. Pop i Farten, het en fast side på den tiden, skrevet av selveste Arve Strømsæther. En kort presentasjon og et bilde av fem kjekke engelske gutter som smeltet alle pikehjerter i sitt hjemland for tiden. At det var noen gutter som likte bandet på grunn av musikken, ble aldri et stort tema, men jeg var nå en av dem.

duran-duran-duran-duran

Jeg var 16 år og bodde i Tvedestrand. Gikk første året på handelskolen og hadde akkurat fått studielån. Dro til Arendal for handle plater, og en av skivene ble den første til Duran Duran. Og grunnen? Svensk TV hadde viste en video med bandet som jeg syntes var veldig tøff. Det var ikke «Girls on Film», den berømte mykporno-video’en deres. Nei da, det var den heller litt mer ukjente «Careless Memories». Jeg har selvfølgelig vært på You Tube og hentet den frem.

Jeg foresatte å høre på Duran Duran gjennom starten på 80-tallet. Husker jeg i 1983 kjøpte «Seven and the Ragged Tiger». Senere ble det mest et band jeg av og til spilte i radio. «Notorious» var vel den som ble spilt mest. Men altså i 1981 digget jeg New Romatic-bølgen og hørte mye på Duran Duran, Spandau Ballet, Ultravox, Human League og ABC (selv om sistnevnte band var mest pop). Av en eller annen grunn kjøpte jeg aldri deres store gjennombruddsplate fra nettopp 1982, «Rio». Tror jeg rett og slett ikke hadde råd.

Og i dag er det alltid litt gøy å høre Duran Duran. Har ikke fulgt med, så det de har gjort de siste 20 åra er ganske ukjent for meg. Siste låt jeg fikk med meg må ha vært «Ordinary World». Men det var nå først og fremst debutalbumet jeg hørte sønder og sammen.
Innleggsfyll 1

(«Planet Earth» var første singel fra  debutalbumet.)
___________________________________________________________________

(«Girls on Film» var bare tredjevalget som singel, men det ble den største hit’en fra det første albumet)

 

Original 1981 release
No. Title Length
1. «Girls on Film« 3:32
2. «Planet Earth« 4:03
3. «Anyone Out There» 4:02
4. «To the Shore» 3:51
5. «Careless Memories« 3:55
6. «Night Boat» 5:24
7. «Sound of Thunder» 4:07
8. «Friends of Mine» 5:43
9. «Tel Aviv»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s