Rulletrappen og den trinnvise trippen mot døden

Rulletrappen

Christopher Nielsen er bra fyr. En av våre beste innenfor tegneseriekunsten i Norge, og mer enn det, han har gjort animasjonsfilmer og serier (To Trøtte Typer), til og med en helaftens spillefilm (Slipp Jimmy Fri) som fikk Amandapris, og Nielsen har også de siste årene jobbet med teater gjennom stykket «Jokkes Verdiløse Menn». Oppsetningen ble en gedigen suksess, og Nielsen fikk Ibsenprisen for manuset i 2009. Det er bare å slå fast, Christpher Nielsen er en av Norges store samtidskunstnere.
Jeg ble først kjent med Christopher Nielsen gjennom Gateavisa tilbake i 1981. Da leste jeg for første gang om To Trøtte Typer. Siden ble hans serier å finne i en rekke undergrunnsblekker som Psykose, Fidus, Weltschmerz og etter hvert i egne spesialutgaver på No Copredo Press, der vi fikk mer fra Narverne med To Trøtte Typer, Hold Brillan og ikke minst det geniale eposet «Jazzbasillen». At han også er kjent for å ha tegnet alle coverne til hans bror Joachim Nielsens utgivelser sammen med Valentinerne, må også nevnes. Som sagt, Christopher Nielsen er en bra mann.

To Trøtte Typer

Nå er han igjen aktuell, denne gangen med en ny animasjonsfilm, som har premiere på Rockefeller Torsdag 4. September. Der kan du få se den animerte utgaven av «Rulletrappen», gjort sammen med Qvisten Animasjon. Her vises den på stort lerret etterfulgt av en konsert med Masselys, orkestre som har laget filmmusikk til kortfilmen. For dere som ikke er i nærheten av Oslo denne dagen kan filmen kjøpes og lastes ned på denne linken.

Rulletrappen tegneserien

Filmen er altså basert på en tegneserie som første gang var å lese i Weltschmerz 8 i 2001 og senere samme år var å finne i samleblekka Propaganda. Og tema er klassisk Nielsen, den lange ferden mot natt, den trinnvise trippen mot døden. Alle i filmen befinner seg i en rulletrapp der de stort sett prøver å komme seg oppover, mens rulletrappen går nedover. Står man stille blir man dratt ned i avgrunnen. Men hva befinner seg der oppe? Er det noe i det hele tatt? Og hva skjer om man stopper opp og blir dratt nedover? Tegneserien er et av mange høydepunkt i Nielsens karriere, og traileren til filmen lover godt. Det kommer til å bli en opplevelse å se den på Rockefeller. Her er en liten forsmak, traileren til Rulletrappen. (jøss, det ble en rar setning).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s