Jeg Fant Jeg Fant: Trim-aksjonen 67′

19670522 Trimfigur

På 60-tallet kom den første ordentlige trimbølgen til Norge. Man skulle komme i form, spesielt om man satt så heldig i det at man jobbet stillesittende på et kontor. Og så var det viktig for baran å rive seg løs fra all TV-titting og radio-lytting. Staten slo på storrommen, kalte det hele for Trim-Aksjonen 67′, og satt i gang en rekke arrangement, spesielt i Oslo og omegn. Så dukket da også en kjent liten figur opp i denne sammenhengen. Det lille trim-trollet som ble brukt som et symbol i flere år helt frem mot 70-tallet. Kjent fra både aviser og ikke minst som logo til trimprogrammer i NRK.

Men det var viktig å ha rett utstyr, og etterhvert var det populært å skaffe seg en egen ribbevegg, nesten helt lik den man fant i gym-saler i skoler over hele Norge. Nå var det jo ikke alle som hadde sånn luksus at de hadde plass til en egen ribbevegg, men folk gikk sammen i god dugnadsstil, fortsatt preget av Gerhardsen-syndromet, og kjøpte ribbevegger som ble satt opp i bomberom og vaskekjeller.

19670522 Ribbe vegg

Skulle man være så uheldig at man ikke hadde tilgang på ribbevegg, eller rett og slett var så lat at man ikke deltok i den storstilte Trim-aksjonen 67′, vel, så kunne man i iallefall trøste seg med at det fantes hjelp å få, om magen ble stor og dobbelthaken tydelig. Det var bare å kjøpe slankemiddelet BANTA NU som hadde vært en kjempesuksess i Sverige. Og det som slo an i Sverige, det var noe man hadde respekt for i Norge i 1967. Og legg merke til at man her presiserer at disse tablettene er helt uskadelig.

19670522 Tykk Tykk Tykk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s