Riller (#018) – The Sandstep / Le Winston

nilsmen 1The Nilsmen
The Sand Step
singelutgivelse (1968)

På 60-tallet var det mer enn greit nok å tilføre lungene mengder med nikotin. I musikkbransjen fantes det knapt noen som ikke røkte. The Nilsmen dro det et skritt lenger ved å profilere seg mer eller mindre kun på reklamesanger for sigaretter. Dette var et svensk orkester som så vidt jeg vet kun ga ut en eneste singel som eget band, og to med en etterhvert svært berømt svorsk artist.

I 1968 gjorde de en ganske oppdatert og funky versjon av sigarettmerke Camels svært profilerte reklamekampanje «I «Wolud Walk a Mile for a Camel» og kalte den «The Sandstep». Dette ble lagt merke til, og B-siden «Le Winston» ble da også brukt i reklamer for nettopp sigarettmerke Winston.

The Nilsmen spilte på Hotell Viking i Oslo gjennom hele mai måned i 1968. Og som gjestevokalist hadde de da den relativt ukjente Benny Borg. De fikk et nytt engasjement i Juli måned og så dro The Nilsmen tilbake til Sverige. Benny Borg derimot, han ble.

The Nilsmen aftenposten 22 mai 1968

Benny Borg og bandet ble invitert av Norges store pop-promotor den gangen, Arne Bendiksen, og Borg bosatte seg raskt i Oslo, møtte Norges store popdiva Kirsti Sparboe og ble på 70-tallet en av Norges største stjerner. Men han kom altså hit med The Nilsmen, som jeg altså nesten ikke vet noe som helst om, annet at de ga ut denne singelen med to sigarett-sanger. Det finnes så vidt jeg vet kun fire innspillinger og to singelutgivelser med The Nilsmen og Benny Borg. «Stackars Anna / En Gräslig Låt» og «Solskenssång / Minns du Den Våren».

nilsmen_anna
nilsmen-med-benny-borg-solskenssaang

Jo, til slutt må det jo nevnes at det relativt kjente britiske bandet The Cornershop på sin låt «Wogs Will Walk» fra albumet Handcream for a Generation fra 2002 samplet «The Sandstep» som jo egentlig var et riff lånt fra Camels sigarettreklame.

Er det noen som vet hvordan det gikk med The Nilsmen så skriv gjerne en kommentar.

nilsmen le winston nilsmen-le-winston nilsmen-the-sand-step-1968-2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s